En molts casos l’error és degut als canvis que Google Maps ha realitzat a la política d’utilització de les seves API’s.

Quan la teva web utilitza els mapes de Google en una pàgina, aquests no estan ubicats a la teva web, ni en el teu servidor. Si no que la web fa una petició als servidors de Google per utilitzar els seus mapes a traves d’una API que Google ha creat i aquests els serveixen. D’aquesta manera els mapes estan sempre actualitzats i et pots aprofitar de tots els serveis que ofereixen.

El cas és que fins el 2016 la utilització de l’API era lliure i transparent. Els programadors només havien de realitzar la petició i Google oferia les dades de forma altruista. Fins que van decidir que volien identificar i controlar l’us que es feia de les seves dades. I van implementar mesures per fer-ho. Aleshores van implementar un panell de control on els desenvolupadors s’avien de registrar amb un compte de Google i així obtenir unes claus (API KEY) úniques per a cada web. Tot i que el servei continuava siguent totalment gratuït.

Fins al Juny del 2018, que Google torna a canviar les seves polítiques d’utilització i aquestes passen a ser de pagament a mitges. Per utilitzar l’API cal configurar dades de pagament al compte de desenvolupador i ofereixen 200$ mensuals de crèdit. De manera que en la majoria de casos d’us de la seva API el desenvolupador no haurà de pagar res. Només en els casos que se superi aquest crèdit. Segons Google en el 99% dels casos el servei continuarà siguen gratuït.

Que podem fer per continuar tenint mapes a la web?

Tenim dues opcions, o bé incorporar les dades de pagament al compte associat a l’API de Google o utilitzar un altre sistema de mapes gratuït com ara OpenStreetMaps o d’altres.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!